PROJEKTY

Każdy stworzony przez Fundację projekt ma jedno nawjażniejsze zadanie: przekazać dobrą i wartościową treść. Wszystkie nasze projekty promują tradycyjne wartości, które chcemy pielęgnować w społeczeńswie teraz ale rownież za 10 czy 20 lat. Każde tworzone przez Fundację dzieło ma służyć kolejnym pokoleniom. Z jednej strony mówiąć o naszym dziedzictwie narodowym z drugiej budując silną wiarę i przywiązanie do kościoła katolickiego.

WYKLĘCI DO SZKÓŁ

W ramach tego projektu powstało kilka wersji mobilnej wystawy prezentującej 12 sylwetek Żołnierzy Wyklętych.

Wystawy wysłaliśmy już do kilkunastu  szkół w których odbyły się specjanie przygotowanie lekcje. Uczniowie mogli przez to poznać dokładnie życiorys żołnierzy wyklętych i poznać prawdę o ich bohaterstwie.

Wyprodukowano również katalog z sylwetkami Wyklętych (zobacz zdjęcia poniżej, to fragmenty z projektu katalogu).

STARTUP NA MAXA

StartupNaMaxa to inicjatywa ustanowienia św. Maksymiliana Kolbego patronem przedsiębiorców i startup-ów. Ojciec Kolbe był człowiekiem, którego zaradność i konsekwencja powinny być wzorem dla wszystkich współczesnych ludzi biznesu. Nawet w najtrudniejszych warunkach pokazywał, jak ważna jest determinacja, proaktywność, zacięcie do pracy i wizja przyszłych działań. Dlatego chcemy, aby polscy przedsiębiorcy mogli zwracać się do św. Maksymiliana o pomoc.